Maskiner og værktøj til HF-svejsning

Vi udbyder et bredt udvalg af HF-svejsemaskiner af høj kvalitet. Maskinerne har det til fælles, at de er produceret og håndbygget i Danmark. Det betyder, at vi har kontrol med hele produktionsprocessen, hvilket sikrer en høj, ensartet kvalitet. Derfor er kvaliteten i top uanset, hvilke af Carmos HF-svejsemaskiner, der efterspørges. 

Hvad er HF-svejsning? 

HF-svejsning er en forkortelse for højfrekvenssvejsning, som er en populær produktionsproces, hvor to komponenter – typisk to plastdele – svejses sammen. På den måde opnår de en ny og stærk svejsning, som  kan modstå høj trækkraft. Ofte resulterer HF-svejsningen i, at de to plastdele svejses stærkere sammen, sammenlignet med deres originale tilstand.

Ved hjælp af elektromagnetiske felter bliver de givne plastelementer udsat for en voldsom varme og derefter et tryk, som gør, at de svejses sammen. Det er dog først under den efterfølgende nedkøling, imens delene stadig er under pres, at plastdelene rent faktisk smelter sammen.

Læs mere om HF-svejsning.

HF-svejsemaskiner – mulighed for både enkeltsidet og dobbeltsidet svejsning

Carmo tilbyder HF-svejsemaskiner til forstærkningsringe til både enkelt- og dobbeltsidet svejsning  Enkeltsidet svejsning af forstærkningsringe giver hurtig indsætning og svejsning samt mulighed for at skjule forstærkningsringen, hvilket fx er nyttigt til bannerproduktion af høj kvalitet. Dobbeltsidet svejsning af forstærkningsringe giver maksimal styrke og holdbarhed - særligt i mesh materialer.

I vores udvalg af HF-svejsemaskiner finder du bl.a. vores avancerede, automatiske CP9 svejsemaskine, som er en yderst effektiv enkeltsidet svejse- og stansemaskine. Som enkeltsidet svejse- og stansemaskine giver den netop mulighed for hurtig indsætning og svejsning. Vores CP9 svejsemaskine er udviklet til højvolumeproduktion, og den kan bruges til de fleste former for plastsejlringe.

Har du brug for en flersidet svejsemaskine, er vores EP3 svejsepresse den rette løsning for dig. Som en håndholdt, manuel svejsepresse er den ekstremt effektiv og fleksibel – og så kan den anvendes med både ikke-standsende eller standsende elektroder. Den er sikker og let at anvende, da stansning og svejsning kan klares på én arbejdsgang. Det er imidlertid værd at bemærke, at presseanordningen kræver tilslutning til en HF-generator.

Model Fremføring af forstærkningsringe Enkelt eller dobbeltsidet svejsning Mulighed for at skifte størrelse på forstærkningsring Hastighed* (svejsninger pr minut)
CP9 Automatisk Enkelt Ja ~5-10
CP9S Automatisk Enkelt Ja ~5-10
CP8 Automatisk Enkelt + dobbelt Nej ~6-12
6010 Automatisk Enkelt Nej ~12-25
EP3 Manuel Enkelt + dobbelt Ja Ikke anvendelig
*Kapacitetstal er gennemsnit. Den faktiske kapacitet varierer afhængig af antallet og tykkelsen på foliet, komponenterne, håndteringstid, operatøren, generatorstørrelse etc.

Har du spørgsmål til vores HF-svejsemaskiner, er du velkommen til at kontakte os ved at udfylde vores kontaktformular eller sende en mail til denmark@carmo.dk.