Bæredygtige løsninger

Bæredygtighed

Carmo anvender FN’s Verdensmål på alle niveauer af vores produktion for at øge effektiviteten i brugen af ressourcer og forbedre vores klimaaftryk. Vi tester og implementerer løbende bæredygtige materialer, og vi genbruger overskudsmateriale i produktionen for at minimere spild. Derudover implementerer vi nye teknologier som fx Additive Manufacturing og prioriterer energi fra bæredygtige energikilder for at reducere vores påvirkning af miljøet.

Fokus på energiforbrug og bæredygtige energikilder

Carmo’s produktion med sprøjtestøbemaskiner er i sin natur en energikrævende produktionsproces. Derfor fokuserer vi løbende på at minimere vores energiforbrug ved at investere i opdaterede maskiner og værktøj med lavt energiforbrug, og vi prioriterer, at vores energi kommer fra bæredygtige energikilder.

Forfølger FNs mål for bæredygtig udvikling

Carmo arbejder aktivt med at nå to af FN’s Verdensmål: 8.4 og 9.5. Disse er mål om at øge effektiviteten i brugen af ressourcer og om at opgradere vores teknologier for at reducere vores klimaaftryk. Disse mål fungerer som retningslinjer for alle vores initiativer for at opnå en bæredygtig produktion.

Genbrug af overskudsmateriale

Genbrug af produktionsmateriale er et nøgleelement i Carmo’s bæredygtighedsindsats. Overskudsmateriale og indløb bliver genbrugt in-line, når det er muligt, og vi gennemgår løbende vores genbrugsinitiativer for at øge effektiviteten. Vi har også etableret en kontrolleret håndtering af materialer, der ikke er egnet til genbrug, således at disse materialer bliver håndteret i overensstemmelse med gældende lovgivning.

“Vi er bevidste om vores miljømæssige ansvar"

“Vi er bevidste om vores miljømæssige ansvar ved at arbejde med plastikmaterialer. Derfor har vi implementeret initiativer for at nå vores FN Verdensmål. Med handleplaner for øget genbrug af overskudsmateriale, investeringer i opdaterede maskiner med lavt energiforbrug, implementering af ny teknologi som fx Additive Manufacturing, og test af bæredygtige materialer i vores produktion, tager Carmo sit ansvar for en bæredygtig produktion meget alvorligt.”
Per Brix, produktionschef i Carmo A/S

Opgradering af vores teknologiske kapaciteter

Vi har valgt at opgradere vores teknologiske kapaciteter ved at implementere Additive Manufacturing i vores produktionsset-up. Dette er en effektiv måde at reducere det miljømæssige aftryk, da Additive Manufacturing reducerer spild og lager, og samtidig reducerer time-to-market for nye produkter.

Test af bæredygtige materialer

Carmo er ekspert i materialer til sprøjtestøbning og materialernes specifikke karakteristika. Derfor følger vi udviklingen af nye materialetyper, der kan sprøjtestøbes. Vi tester løbende nye materialer for at implementere dem i vores produktion og produkter, så vi dermed kan tilbyde vores kunder de bedste løsninger.
Nyheder
september 09, 2021
Carmo udstiller på 3D TECH d. 5-7 oktober
Carmo Print Moulding vil være i fokus, når Carmo udstiller på 3D TECH, der er en del af hi Tech & Industry Scandinavia. Mød os...
august 31, 2021
Carmo A/S giver inspiration til lærerne i Helsingør Kommune
Helsingør Kommune og Carmo A/S vil bidrage til, at flere unge vælger uddannelser inden for naturvidenskab og teknologi. Derfor samarbejder Carmo A/S med kommunen om...
august 26, 2021
Borgmester Benedikte Kiær besøgte Carmo
Carmo fik besøg af Helsingør Kommunes borgmester Benedikte Kiær onsdag d. 25. august. Her fik hun en rundvisning og et indblik i nogle af vores...