Få svar på dine spørgsmål om brug af PVC, HF-svejsning osv.

Frequently asked questions

Få svar på dine spørgsmål i denne FAQ:

Hvad producerer Carmo?

Vi designer og producerer højt specialiserede sprøjtestøbte komponenter af høj kvalitet til brug i tekniske applikationer og medical devices. Vi er førende i verden inden for svejsbare forstærkningsringe, ventiler og fittings til medicinske poser med væske.

Hvad er HF-svejsning?

HF står for højfrekvens, hvilket er den energi, der fremkommer af maskiner til at svejse specifikke typer af termoplastik. HF påvirker de molekylære strukturer i materialet, hvilket får det til at varme op meget hurtigt. Når det er opvarmet, bestemmer en elektrode, der presses ind i materialet, den endelige form og det endelige produkts egenskaber. HF-svejsning bliver nogle gange omtalt som RF-svejsning eller Radiofrekvenssvejsning.
Læs mere om HF-svejsning

Hvilke typer af materiale kan svejses med HF-svejsning?

De mest almindelige materialer er polyvinylchloride (PVC) og polyurethan. Andre materialer som EVA, PET-G og en række andre blandinger i PET-familien kan også svejses med stor succes med denne metode. Ydermere kan en række klæbemidler, der bliver aktiveret med HF benyttes til at svejse materialer, der ikke normalt bliver betragtet som kompatible med denne proces. Et eksempel kunne være at fastgøre enten pap til pap eller varmeformede blistere til pap, som kunne være processen i en pakkeapplikation.

Hvorfor bruger I PVC? Er PVC ikke farligt – og på vej ud? 

Carmo arbejder aktivt for at sikre en bæredygtig brug af PVC. Vi arbejder målrettet med at udfase DEHP-blødgørere og eksperimenterer med nye og endda også bæredygtige blødgørere. Vi benytter kun råvarer fra akkrediterede og certificerede leverandører, og alle vores råvarer gennemgår kvalitetskontrol. Vi er involveret i initiativer til at promovere genbrug af PVC, som fx Texiloop-programmet, der er igangsat af folieproducenten Ferari i Italien.
PVC er et fantastisk produkt. Det er relativt billigt, kræver mindre råolie end andre polymerer, og dets molekylære struktur tillader, at det kan blandes og skræddersyes, så det opnår meget specifikke egenskaber til specifikke applikationer. Det har gjort det muligt for PVC-industrien at reagere på de kommercielle og tekniske behov i mange forskellige markeder, og PVC er fortsat den mest udbredte polymer i verden.
Kemien bag PVC har været kendt siden slutningen af det forrige århundrede. Plastik blev først kommercielt produceret i Europa i 1930’erne, og i de sidste 60 år har det gennemgået en løbende udvikling og forbedring.
I løbet af 1990’erne kom PVC under intensiv beskydning og pres. Der var særligt 3 områder, der gav bekymring: giftige materialer genereret under produktionen af råmaterialet, blødgørere til at blødgøre PVC, samt dioxiner genereret af uhensigtsmæssig afbrænding.
PVC’s tilpasningsevne har også gjort det muligt for industrien at reagere på miljøspørgsmål og finde nye løsninger. I dag er PVC sandsynligvis det plastik-/polymermateriale i verden, der er forsket mest i, og produktionsmetoderne bliver reguleret meget nøje.

Benytter Carmo blødgørere?

Blødgørere er nødvendige, når man arbejder med PVC, der som udgangspunkt er et hårdt materiale. Vi arbejder aktivt på at introducere nye og bæredygtige blødgørere. Mange af vores PVC-produkter er DEHP-fri (og listen vokser løbende), og vi benytter kun råmaterialer, der bliver leveret af globalt akkrediterede leverandører. Al råmateriale gennemgår kvalitetskontrol.

Hvorfor producerer Carmo i Danmark i stedet for i et område med lavere omkostninger?

Vi har taget et aktivt tilvalg om at producere i Danmark. Vores produktion er meget automatiseret, og dermed er den mulige besparelse ved at flytte produktionen til et andet land relativt lav. Ved at producere i Danmark har vi fuld kontrol over vores kvalitet, sporbarhed og evnen til at reagere hurtigt på nye krav fra vores markeder. Alt i alt mener vi, at vi kan tilbyde sammenlignelige priser, bedre produkter, samt en bedre service og kundeoplevelse ved at ligge i Danmark.

Kan jeg få produktprøver?

Vi sender gerne både produktprøver og giver råd om vores produkter, så du kan komme i gang med dit projekt.
Kontakt venligst Salg for at diskutere dine specifikke behov.

Har I en minimumsordrestørrelse?

I princippet har vi ikke en minimumsordrestørrelse. Selvom vi benytter standard forsendelsesstørrelser, sender vi gerne de mængder, du ønsker. Hvis det kræver omfattende manuel håndtering, opkræver vi et administrationsgebyr.

Hvilke lande leverer I til?

I øjeblikket sender vi til alle steder i verden.

Jeg er interesseret i at købe svejseudstyr, men min viden om HF/RF-svejsning er begrænset. Hvordan kan Carmo hjælpe mig med at købe det rigtige udstyr?

Vores Salgs- og Tekniske afdelinger har samlet over 100 års erfaring med HF-svejsning og relaterede teknologier. Denne erfaring gør det muligt for os at rådgive om, hvilket udstyr der bedst passer til kundernes specifikke behov. Salgsafdelingen og den Tekniske afdeling arbejder tæt sammen for at sikre kontinuitet, så produkterne passer til kundens applikation. Ved afslutningen på en købsproces står vores kunder tilbage med en oplevelse af, at de har opnået mere viden om det valg af udstyr, de har foretaget, og de kan være sikre på, at udstyret opfylder deres produktionskrav.

Kan jeg få en rundvisning på jeres fabrik?

Vi opfordrer potentielle kunder til at besøge vores faciliteter. Vi tilbyder en lang række services, og vi mener, at dette er den bedste måde at lære mere om os og få en bedre forståelse af, hvad vi kan gøre for dig og din virksomhed. Vi mener også, at et af de vigtigste aspekter ved sådan et besøg er muligheden for at møde vores medarbejdere, der er den virkelige styrke ved vores virksomhed.
Kontakt venligst Salg for at aftale nærmere.

Kan I udvikle prototyper og komponenter til specielle projekter?

Ja, vi arbejder ofte med virksomheder med at udvikle og fremstille plastprototyper. Vi har udviklet en metode, der halverer den periode, det tager at udvikle og producere prototyper i det rigtige materiale, så de er klar til test og verifikation.
Læs mere om vores metode til hurtige prototyper

Hvilke betalingsformer modtager I?

Vi godtager firmachecks, bankoverførsler og remburs.