Hurtige prototyper med Carmo Print Moulding

Additive Manufacturing

Additive Manufacturing er en hurtig metode til at få et færdigt objekt uden spildmateriale – og Carmo er blandt de førende. Additive Manufacturing eller 3D-printing fungerer ved, at en 3D-printer lægger lag på lag af et materiale oven på hinanden. Derved skaber man et objekt i 3D i præcise geometriske former.

Førende inden for 3D-teknologi

Carmo har arbejdet med Additive Manufacturing i flere år, og vi har løbende investeret i hardware og knowhow. Derfor er vi i dag blandt de førende inden for denne teknologi. Vi samarbejder tæt med bl.a. DTU og Dansk AM Hub. Det sikrer, at vi er på forkant med den nyeste udvikling inden for området.

“Perfekt til prototyper, små serier og reservedele”

“Additive Manufacturing er en meget hurtig produktionsmetode, hvor man på en enkelt dag kan printe selv meget komplekse komponenter. Det gør metoden perfekt til prototyper, små serier og reservedele. 3D-print er oplagt i arbejdet med produktudvikling, hvor vi hurtigt kan fremstille prototyper fx til fremvisning. Samtidig er det et effektivt produktionsapparat til små serier, der kan produceres uden store investeringer.”
Anders Johnsen, Udviklings- og Teknologidirektør

Prototypefremstilling på rekordtid

Ved at benytte Additive Manufacturing kan vi reducere produktionstiden til fremstilling af prototyper betydeligt. Den korte fremstillingstid giver samtidig mulighed for flere iterationer, så kunden kan få en endnu bedre løsning. Carmo tilbyder også en løsning, hvor vi kombinerer Additive Manufacturing og traditionel sprøjtestøbning. Det sikrer komponenter i de rigtige materialer klar til test og verifikation.

Læs mere om rapid prototyping i Carmo

Effektiv produktion af små serier

Hvis I har behov for små serier af plastkomponenter, kan 3D-print være en god og effektiv løsning. Det er således en hurtig produktionsmetode uden investeringer i dyre metalforme til plaststøbning af emnerne. Vi anbefaler denne løsning, hvis I har behov for få emner. Hvis I har behov for større serier, kan vi også hjælpe med det. Kontakt os og hør nærmere. 

“Et vendepunkt i produktudvikling”

“Vores kombination af Additive Manufacturing med sprøjtestøbning er et vendepunkt i produktudvikling. Det giver en hidtil uset fleksibilitet i designfaserne, øger hastigheden til proof-of-concept betydeligt til en væsentligt lavere pris end hidtil. Vi er meget tilfredse med denne løsning, og vi ser frem til mange spændende projekter i fremtiden.”
Anders Johnsen, chef for udvikling og teknologi i Carmo

Reducering af time-to-market med Additive Manufacturing

Carmo har udviklet en unik løsning, hvor vi kombinerer Additive Manufacturing med sprøjtestøbning. Vi designer og printer værktøjet med Additive Manufacturing. Dernæst indsætter vi det printede værktøj i vores sprøjtestøbemaskiner. Ved at have Additive Manufacturing fuldt integreret i vores sprøjtestøbningsteknologi tilbyder vi vores kunder det bedste fra to verdener. Vi kan teste nye designs lettere, hurtigere og til en lav pris. Denne løsning giver vores kunder fordelene af robuste løsninger og effektiv time-to-market.

Fra simple til komplekse løsninger

Carmo har en omfattende viden og erfaring med at fremstille sprøjtestøbte komponenter i høj kvalitet. Vi har en systematisk tilgang til proceskvalifikation, der sikrer en problemfri produktudvikling. Med vores udviklings- og produktionsset-up kan vi sikre smart design og producere en bred vifte af plastikløsninger fra simpelt design til komplekse løsninger i 3K.

Komponenter klar til test og verifikationer

Vores løsning gør det muligt for os at tilbyde vores kunder fuldt funktionsdygtige sprøjtestøbte komponenter i de rigtige materialer klar til test og verifikationer. Vi kan producere disse komponenter til test langt hurtigere end med traditionel prototypefremstilling. Derfor kan vores kunder fx udføre de kliniske test, der er afgørende for medicokomponenter, hvilket fremskynder hele produktudviklingsprocessen.
Nyheder
marts 27, 2023
Carmo overskudsmateriale bliver til designertasker
Vi har indgået en ny samarbejdsaftale med den svenske taskeproducent Hinza, som hvert år vil omdanne 10 tons af vores overskudsplast til designertasker. Fremover vil...
december 08, 2022
Forlæng levetiden på biograflærreder med Carmos forstærkede sejlring
Carmos metalforstærkede sejlring tilbyder den styrke, holdbarhed og æstetisk design, som producenter af biograflærreder efterspørger. Carmos metalforstærkede sejlring kombinerer det bedste fra to verdener –...
november 03, 2022
Carmo præsenterer en unik drejeventil støbt i ét stykke
Hos Carmo har vi designet og udviklet en unik drejeventil til urinposer, Carmo SuperValveTM. Ventilen støber vi i ét stykke, hvilket øger ventilens styrke og...