Rapid Prototyping - Støbte Prototyper på få dage

Rapid Prototyping Services

Vi har integreret Rapid Prototyping fuldstændigt i vores produktudvikling. Derfor tilbyder vi et hurtigt proof-of-concept og funktionelle prototyper i det rigtige materiale. Ofte kan vi levere funktionelle prototyper på den halve tid sammenlignet med traditionel prototypefremstilling. Vi sikrer et smart og robust design, der er designet til serieproduktion.

Hvad er Rapid Prototyping?

Rapid prototyping (hurtig prototyping) er en produktudviklingsproces, der bruger avancerede computerstyrede teknologier til at skabe en fysisk model eller prototype af et produkt eller en komponent på en hurtig og omkostningseffektiv måde. Formålet med rapid prototyping er at muliggøre hurtig evaluering, test og iteration af designkoncepter, inden man går videre til fuldskalaproduktion.

Processen involverer ofte brug af 3D-printing teknologi, hvor en computermodel af det ønskede produkt opdeles i lag, og hvert lag printes på en byggeplatform. Dette gør det muligt at opbygge en tredimensionel prototype lag for lag, hvilket resulterer i en fysisk repræsentation af designet.

Prototyper i de rigtige materialer på få dage

Hos Carmo har vi kompetencerne og teknologien til at 3D-printe prototypeværktøjer, der gør det muligt at støbe prototyper i det rigtige materiale. Vi kalder det Carmo Print Moulding.

Ved ren 3D-printning af prototyper er der meget få materialer til rådighed, og det er svært at få et retvisende indtryk af mekaniske egenskaber.

Ved traditionel prototyping i aluminiumsværktøjer er både produktionstiden og omkostningerne højere på det enkelte værktøj.

Ved Carmo Print Moulding fås det bedste fra begge verdener: Værktøjerne er relativt billige, fremstillingstiden er minimal og iterationer, tests og eksperimenter kan gennemføres hurtigt, fleksibelt og omkostningseffektivt.

Se vores animerede explainervideo og få en kort introduktion til Carmo Print Moulding.

En game-changer for prototype udvikling

Carmo Print Moulding har været en game-changer for udviklingen af flere nye medical devices. Bl.a. har opstartsvirksomheden EYE-GO opnået proof of koncept på et revolutionerende device til personer der lider af kroniske øjensygdomme. Ved brug af Carmo Print Moulding, var det muligt at fremstille funktionelle prototyper i de rigtige materialer på meget kort tid.

“Samarbejdet med Carmo har været en absolut game-changer for udviklingen af vores produkt. Det har givet os mulighed for at modne vores design og etablere proof-of-concept på vores produkt på meget kort tid og med væsentligt lavere omkostninger end ved traditionel prototypefremstilling. Begge dele er livsvigtige faktorer for ethvert start-up.”

Henrik Nagel, CEO i EYE-GO

Du kan læse mere om samarbejdet med EYE-GO.

Fra idé til løbende serieproduktion

Carmo er en integreret leverandør, og vi kan hjælpe dit projekt helt fra idé til kørende produktion.

Læs mere om vores andre services:

Hvad er fordelene ved rapid prototyping?

Der er en lang række fordele ved Carmo Print Moulding. Her er blot nogle få:

  • Prototyper i de rigtige materialer, farver og overflader
  • Hurtige iterationer
  • Mulighed for at afsøge flere design forslag på den gang – typisk kan flere varianter støbes på den gang
  • Unik mulighed for meget tidligt at optimere produktet til senere produktion
  • Udskyde Capex investeringer indtil emnerne er produktionsmodnet, og der er opnået proof of concept
  • Vi har flere eksempler hvor Carmo Print Moulding har kunnet halvere udviklingstid og investeringer

Fra simple til komplekse prototyper

Carmo kan producere en bred vifte af prototyper fra simpelt design til komplekse løsninger i 3K. Vi designer og producerer fx komponenter med meget små mikrokanaler, meget små tolerancer, avanceret geometri, særlige krav til overflade etc. Med vores udviklings- og produktionsset-up sikrer vi et smart design, som vi også kan producere i høj volumen.

Rapid Prototyping FAQ

Hvad er en Prototype?

Prototyper er typisk testemner der produceres for at afprøve et emne, et design, et materiale, en funktionalitet eller lignende. En prototype vil typisk skulle afklare et eller flere designvalg, eller bruges til at visualisere et designvalg overfor interessenter eller beslutningstagere.

Hvad er Rapid Prototyping?

Rapid Prototyping dækker over en process, hvor prototyper fremstilles hurtigt og pris-bevidst, så der kan afprøves flere løsningsforslag. Formålet med Rapid Prototyping er, at kunne træffe hurtige og bedre design beslutninger tidligt i udviklingsforløbet. Derved kan dyre redesigns sent i forløbet undgås. Typisk vil prototyper kunne reducere udviklingstiden og udviklingsomkostningerne markant.

Hvad er specielt ved Carmo’s Print Moulding?

Ved Carmo’s unikke process laver vi selv støbeværktøjer ved Additive Manufacturing. Derefter bruger vi disse værktøjer til at sprøjtestøbe prototyperne. Fuldstændig som når det modnede emne senere skal produceres. Det giver mulighed for at lave prototyperne meget hurtigt og i det rigtige materiale. Herved opnås det bedst mulige udgangspunkt for at vurdere emnets opførsel, farve, tolerancer etc. Det giver også en unik mulighed for tidligt at løse sprøjtestøbe tekniske udfordringer så designet produktionsmodnes. Dette er grundlaget for en senere robust og billig produktion.

Salgsbetingelser for 3D prototyper

Download vores salgsbetingelser for 3D plast prototyper

“Et vendepunkt i produktudvikling”

“Vores kombination af Additive Manufacturing med sprøjtestøbning er et vendepunkt i produktudvikling. Det giver en hidtil uset fleksibilitet i designfaserne, og øger hastigheden til proof-of-concept betydeligt. Endda til en væsentligt lavere pris end hidtil. Vi er meget tilfredse med denne løsning, og vi ser frem til mange spændende projekter i fremtiden.”
Anders Johnsen, chef for udvikling og teknologi i Carmo

Det bedste fra flere verdener

Carmo Print Moulding kombinerer det bedste fra flere verdener: Ved brug af 3D-print og Additive Manufacturing, designes og 3D-printes værktøjer på baggrund af en 3D-model. De printede værktøjer kan kombineres med andre teknikker og materialer, og kan derefter bruges direkte i en sprøjtestøbemaskine. Dermed kan prototyper fremstilles med de rigtige materialer og en proces, der er meget tæt på produktionsprocessen.

Prototyper klar til test og verifikationer

Vi kan tilbyde fuldt funktionsdygtige sprøjtestøbte prototyper i de rigtige materialer klar til test og verifikationer. Komponenterne bliver med Carmos løsning produceret langt hurtigere end med traditionel prototypefremstilling. Derfor kan vores kunder fx udføre de kliniske test, der er afgørende for medicokomponenter, hvilket fremskynder hele produktudviklingsprocessen.

Rapid Prototyping reducerer time-to-market

Carmo har udviklet en unik løsning, hvor vi kombinerer Additive Manufacturing med sprøjtestøbning. Løsningen giver vores kunder fordelene af robuste komponenter og effektiv time-to-market. Vi kalder det for Carmo Print Moulding. Med Additive Manufacturing fuldt integreret i vores sprøjtestøbningsteknologi tilbyder vi det bedste fra to verdener: Lynhurtig fremstilling af forme med 3D-print, og emner i den rigtige kvalitet med sprøjtestøbning. Samtidig kan vi teste nye designs lettere, hurtigere og til en lav pris.

Arbejde med flere designforslag parallelt

Rapid prototyping hos Carmo gør det muligt at afprøve flere designs og løsninger samtidigt. Der er desuden mulighed for at have langt flere iterationer undervejs i udviklingsprocessen. Dette kan give store besparelser i tid og sikre, at den mest robuste løsning bliver fundet.

Prototyper i de rigtige materialer, farver og overflader

Traditionel 3D-print er begrænset til relativt få materialer og farver. Med Carmo Print Moulding er mulighederne stort set uendelige og prototyperne kan laves i de rigtige materialer og farver. Dermed kan de rigtige egenskaber opnås og de rigtige materialer identificeres tidligt.
Nyheder
maj 23, 2024
7 fordele ved at benytte plastkomponenter i cleantech industrier
Plastkomponenter i høj kvalitet giver en lang række fordele for virksomheder inden for cleantech. Carmos plastkomponenter er det perfekte valg for virksomheder, der arbejder med...
maj 10, 2024
Kombination af 3D-print og sprøjtestøbning skærer måneder af udviklingstiden af medicokomponenter
3D-print til udvikling af medico-emner modnes hurtigt i disse år. Vi har på kort tid specialdesignet ni små plastdele til virksomheden Navigraff ved at kombinere...
marts 18, 2024
Carmo udstiller den opgraderede CP9 på Techtextil 2024
Carmo vil være på Techtextil 2024 i Frankfurt, Germany, 23.-26. april. Her vil vi præsentere den opgraderede version af højfrekvens (HF) svejsemaskine CP9 til forstærkningsringe...