Eksperter i Sprøjtestøbning af plast

Sprøjtestøbning plast emner

Carmo har 60 års erfaring med sprøjtestøbning af plast, og vi er blandt de førende i Danmark. Vi tilbyder at designe, udvikle og producere din plast sprøjtestøbning. Med et skalerbart produktionsapparat kan vi tage hånd om dit projekt fra ide til færdigt produkt. Carmo er ISO 13485-certificeret, hvilket er din garanti for sporbarhed og høj, ensartet kvalitet.

Eksperter i avanceret sprøjtestøbning af plast emner

Carmo har udviklet og produceret sprøjtestøbte emner i over 60 år, og vi deler gerne ud af vores store erfaringer med plaststøbning. Har du brug for rådgivning eller sparring om dit projekt, tager vi gerne en dialog. Det er vores erfaring, at vi kan tilføre stor værdi, hvis vi får mulighed for at rådgive tidligt i forløbet. På den måde får vi valgt materiale, geometri og teknologi, der sikrer den bedst mulige sprøjtestøbning af netop dit produkt.

Kompetencer og erfaring. Vi bringer dit projekt i mål

I Carmo har vi erfaringen, kompetencerne og viljen til, at bringe dit projekt succesfuldt i mål. Vi sætter en ære i et tæt, ærligt og konstruktivt samarbejde. Vi vil typisk kunne udfordre dit projekt konstruktivt og udnytte alle de redskaber og erfaringer vi har for at sikre et optimalt, produktionsmodnet design, der kan producere sprøjtestøbte emner robust, billigt og i høj kvalitet.

Den tætte integration mellem vores udviklingsafdeling, produktion og kvalitetsafdeling sikrer en hurtig reaktionsevne og et fælles mål: at få projektet i mål som aftalt og med kortest mulig Time to market.

Vi lever af lange kunderelationer, og har faste kunder med over 30 års samarbejde.

Du kan læse om vore andre services her:

Plastsprøjtestøbning FAQ

Hvad er Sprøjtestøbning i plast?

Sprøjtestøbning i plast er en af de mest almindelige metoder til at producere plastprodukter. Det er en hurtig proces, og den bliver brugt til at producere et stort antal identiske emner. Fra komplekse komponenter med høj præcision til engangsforbrugsvarer.
Sprøjtestøbning kan udføres med en lang række materialer herunder termoplast. Materialet der skal benyttes i fremstillingen føres ind i en snekke og smeltes ved hjælp af elektrisk opvarmning og friktion. Den smeltede plast sprøjtes derefter ind i hulrummet (kaviteten) på en form. Her afkøles plasten og hærder, så materialet tilpasser sig hulrummets former.

Hvad er prisen for plast sprøjtestøbning?

Vi kan tilbyde sprøjtestøbning af plastemner til næsten enhver pris. Typisk vil prisen på plaststøbte dele hænge sammen med investeringen i værktøjet og graden af automatisering: Avancerede og højt specialiserede værktøjer med mange kaviteter kræver en stor indledende investering. Det giver til gengæld den billigste emnepris. Billige værktøjer med få kaviteter vil kræve mindre investering, men emnerne bliver tilsvarende dyrere. Vores rapid prototyping med støbning i 3D-printede værktøjer kan give relativt billige emner på meget kort tid.

Hvad er cyklustid ved sprøjtestøbning?

Cyklustiden er tiden for en fuld cyklus i sprøjtestøbeprocessen. Cyklen omfatter lukning af værktøj, plastificering, indsprøjtning, eftertryk og køling, åbning og af-formning. Afhængig af processen kan flere af disse processer køres delvis i parallel. Typisk er køletiden afgørende for den samlede cyklustid, og der kan spares meget tid ved korrekt design af både emne og værktøj. Cyklustiden vil sammen med antallet af kaviteter – og værktøjets kvalitet og stabilitet – være definerende for det forventede udbytte af et sprøjtestøbeværktøj.

Hvad er lukketryk?

Lukketrykket betegner den kraft en sprøjtestøbemaskine bruger til at holde værktøjet samlet under sprøjtestøbe processen. Typisk vil de højeste tryk nås under indsprøjtningen, hvor den smeltede plast skal skydes ind i værktøjets kaviteter og fylde alle hulrum

Sprøjtestøbning i små serier

Sprøjtestøbning i små serier er traditionelt dyrt, da den indledende værktøjsinvestering er relativt højt. Carmo tilbyder et fleksibelt setup, der gør det meget billigere. Vi hjælper projektet igang helt fra prototyper i 3D printede værktøjer. Derefter kan vi producere test-emner og små serier i bløde aluminiumsværktøjer. Til de indledende mindre produktionertilbyder vi modulære stamværktøjer, så du kun skal investere i de formgivende dele. Når dit projekt er modent, tilbyder vi også fuldautomatisk serieproduktion og efterbehandling som f.eks pakning.

Laver Carmo selv værktøjer?

Carmo laver selv værktøjer til prototyping og mindre serier.
Værktøjer til serieproduktion med høje kvalitetskrav kræver helt specielle maskiner. Carmo samarbejder med en nøje udvalgt gruppe af værktøjsmagere. Leverandøren til den enkelte form bliver udvalgt ud fra, hvilke kompetencer er nødvendige, pris og leveringsfristerne. Vores ingeniører arbejder meget tæt sammen med værktøjsmageren. Det sikrer det optimale design på værktøjet. Derved opnår vi korte cyklustider og præcis del-geometri til den enkelte plaststøbning.

Hvad er et sprøjtestøbe værktøj

En central del af sprøjtestøbeprocessen er værktøjet (også kaldt for formen), der indeholder hulrummene og kølesystemet. Værktøjerne bliver fremstillet af en værktøjsmager af metal, normalt enten af stål eller aluminium. Værktøjet bliver præcisionsbearbejdet for at danne funktionerne i den ønskede plaststøbning. Et enkelt værktøj kan indeholde fra 1 til adskillige hundrede kaviteter afhængig af størrelsen og kompleksiteten af det enkelte emne.
Forme til produktionskvalitet bliver lavet af hærdet stål. Karakteren af værktøjet bliver valgt på baggrund af den type plast, der skal støbes, emnets overflade, og den temperatur, værktøjet skal køre i. Forme til prototyper eller til meget små produktionsmængder bliver ofte fremstillet i aluminium eller uhærdet stål.

Skal jeg selv investere i en sprøjtestøbemaskine?

Carmo har et produktionsapparat og plaststøberi med 30 moderne sprøjtestøbemaskiner. Så med mindre du har helt specielle krav, eller ønsker at styre kapaciteten selv, behøver du ikke at købe en dedikeret sprøjtestøbemaskine.

Skalerbart produktionsapparat: Fra ide til serieproduktion

Hos Carmo kan vi tage hånd om din plaststøbning i alle faser fra ide til serieproduktion. Vi sikrer dig hurtige prototyper i det rigtige materiale med rapid prototyping. Når proof-of-concept er godkendt, står vi klar til ramp-up - helt op til sprøjtestøbning i serieproduktion. Vores fleksible produktionsapparat og produktionsceller muliggør hurtige omstillinger og brug af robotter og automatisering

Rapid prototyping

Carmo har udviklet Carmo Print Moulding, hvor vi selv 3D-printer forme til prototyper eller små serier, og efterfølgende sprøjtestøber emnerne med de 3D-printede forme. Denne metode halverer tiden til prototypefremstilling af plaststøbte emner. Det er nu muligt at lave prototyper i det rigtige materiale, afprøve design og funktion og afsøge flere løsningsmodeller i parallel. Det perfekte værktøj til at sikre robust kvalitetsproduktion på minimal tid og med minimale omkostninger.

Materialer til plast sprøjtestøbning

I Carmo tilbyder vi, at sprøjtestøbe plastemner i en lang række plastmaterialer. Vi er specialister i plast sprøjtestøbning, og kan derfor rådgive vores kunder om, hvilken plasttype, der egner sig til netop deres komponent. Alle vores materialer overholder REACH, og vi tester løbende nye, biobaserede materialer.

Kvalitetsstyret sprøjtestøbning

Carmo er ISO 13485-certificeret til sprøjtestøbning af medicinsk udstyr. Certificeringen sikrer bl.a., at alle produktionsprocesser bliver dokumenterede, og de sprøjtestøbte plastemner kvalitetstestes løbende. Den høje grad af overvågning og sporbarhed giver en effektiv risikostyring - det er din tryghed. Hele Carmos produktion er underlagt samme kvalitetsstyring - også produktionen af komponenter til tekniske applikationer.
Nyheder
maj 23, 2024
7 fordele ved at benytte plastkomponenter i cleantech industrier
Plastkomponenter i høj kvalitet giver en lang række fordele for virksomheder inden for cleantech. Carmos plastkomponenter er det perfekte valg for virksomheder, der arbejder med...
maj 10, 2024
Kombination af 3D-print og sprøjtestøbning skærer måneder af udviklingstiden af medicokomponenter
3D-print til udvikling af medico-emner modnes hurtigt i disse år. Vi har på kort tid specialdesignet ni små plastdele til virksomheden Navigraff ved at kombinere...
marts 18, 2024
Carmo udstiller den opgraderede CP9 på Techtextil 2024
Carmo vil være på Techtextil 2024 i Frankfurt, Germany, 23.-26. april. Her vil vi præsentere den opgraderede version af højfrekvens (HF) svejsemaskine CP9 til forstærkningsringe...