Elever fra Hornbæk Skole på besøg
 

Unge blev udfordret i 3D-print og plaststøbning

To 8. klasser fra Hornbæk Skole i Helsingør Kommune besøgte Carmo – og fik en spændende udfordring med hjem.

De unge fik set, hvordan Carmo har indarbejdet 3D-print i udviklingen af sprøjtestøbte prototyper, og fik et indblik i, hvad man skal være opmærksom på i designfasen. Endelig gav rundturen et indblik i, hvordan Carmo arbejder systematisk med affaldssortering.

Elevernes naturfagslærere havde desuden forberedt en udfordring, som eleverne skal løse efter besøget hos Carmo: Design et produkt, der kan sprøjtestøbes i plast. Carmo vil efterfølgende udvælge det bedste forslag og sprøjtestøbe produktet sammen med eleverne. Jakob Marcussen, naturfagslærer på Hornbæk Skole, sætter stor pris på samarbejdet med Carmo:

”På Hornbæk Skole er teknologiforståelse et af skolens indsatsområder. Derfor er dette projekt med Carmo helt perfekt. Det giver os mulighed for at arbejde med teknologier som 3D-print og plaststøbning i praksis. Samtidig giver det de unge en forståelse, hvad man kan med plast, og hvad et godt design indebærer. Vi er meget spændte på at se, hvad vores elever finder på af designs.”

Jakob Marcussen, naturfagslærer på Hornbæk Skole

Carmo åbner gerne dørene

Besøget af skoleeleverne var et resultat af et tidligere besøg af en gruppe lærere fra Helsingør Kommune. Lærerne skulle efterfølgende oversætte indtrykkene til undervisningsforløb, der kan skabe interesse for naturvidenskabelige og tekniske fag. Det var et projekt arrangeret af Naturvidenskabernes Hus.

Per Brix, produktionschef i Carmo, fortæller, at Carmo med glæde hjælper lærerne med at give eleverne nogle indtryk, som de kan bruge i undervisningen efterfølgende:

”Det er en fornøjelse at kunne bidrage til, at unge får øjnene op for naturvidenskabelige og tekniske uddannelser. Vi åbner gerne dørene til vores virksomhed, så de unge kan se med deres egne øjne, hvilke muligheder arbejdet som plastmager giver. Vi har naturligvis også selv en interesse i, at så mange unge som muligt tager uddannelsen som plastmager. Det er en rigtigt spændende uddannelse, og branchen mangler uddannede plastmagere, så der er gode jobmuligheder.”

Per Brix, produktionschef i Carmo A/S

Læs mere om uddannelsen som plastmager

Læs mere om jobbet som plastmager i Carmo

Author: Ole Eldar Andersen