Carmo inspirerer lærerne i Helsingør Kommune
 

Carmo A/S giver inspiration til lærerne i Helsingør Kommune

Helsingør Kommune og Carmo A/S vil bidrage til, at flere unge vælger uddannelser inden for naturvidenskab og teknologi. Derfor samarbejder Carmo A/S med kommunen om at inspirere lærerne. Dermed kan lærerne udvikle undervisningsforløb, der skaber mere interesse for naturfag.

Forløbet består af virksomhedsbesøg hos lokale virksomheder. Efterfølgende skal lærerne oversætte indtrykkene til undervisningsforløb, der adskiller sig fra traditionel tavleundervisning. Per Brix, der er produktionschef hos Carmo A/S, støtter gerne op om tiltag, der skaber mere interesse for naturvidenskabelige og tekniske fag blandt de unge:

”Vi arbejder med meget automatiserede processer og har hele tiden nye teknologier som eksempelvis 3D-print på vej ind i vores produktion. Det kræver højt kvalificerede medarbejdere. Det er vores vurdering, at opgaverne vil blive stadigt mere komplekse fremover. Behovet for dygtige medarbejdere med en naturvidenskabelig eller teknisk uddannelse vil derfor kun vokse. Vi ser derfor gerne, at flere unge vælger den type uddannelser.”

Per Brix

Lokal virksomhed med lokalt ansvar

Carmo A/S har produktion, udvikling og kontorer samlet i Espergærde og har besluttet at holde produktionen i Danmark. Ifølge Claus Ishøy, der er administrerende direktør hos Carmo A/S, er Carmo glade for at engagere sig i lokalmiljøet:

”Carmo har ligget i Espergærde siden 1960’erne, og Carmo har været og er stadig arbejdsplads for mange i lokalområdet. Det vil vi gerne fortsætte med at være. Samtidig vil vi gerne give vores bidrag til lokalmiljøet. Vi kan tilbyde lærerne et indblik i nogle af de spændende udfordringer og læringsmuligheder, der ligger i en moderne produktionsvirksomhed. Jeg er sikker på, at forløbet vil give lærerne en god ballast til at udvikle spændende undervisning.”

Claus Ishøy

Udviklingsprojektet bliver faciliteret af Naturvidenskabernes Hus

Author: Ole Eldar Andersen