Carmo is exhibiting at Compamed 2023
 

Carmo på Compamed: Carbon footprint calculator og ny 180° Carmo SuperValve

Med et nyt CO2-beregningsværktøj forbereder vi os selv og vores kunder på en fremtid med skærpede dokumentationskrav. Hør om dette og vores nye 180° Carmo SuperValveTM på Compamed i Tyskland d. 13.-16. november.

Fra årsskiftet kan omkring 2000 store danske virksomheder ved indførslen af det nye EU ESG-direktiv, CSRD, se frem til at skulle øge dokumentationsgraden af deres produktion betragteligt. Direktivet påvirker også leverandørledet, hvor virksomheder som Carmo A/S nu skal levere langt mere data om ders miljøaftryk end tidligere.

Carmo er dog godt forberedte på de nye dokumentationskrav, da vi har arbejdet intensivt med at kortlægge vores klimaregnskab gennem flere år. Et arbejde, som har ført til udviklingen af Carmos eget beregningsværktøj under fællesbetegnelsen “Carmo carbon footprint calculator”.

Vi er kommet så langt med vores dataindsamling, at vi kan beregne og dokumentere nøjagtigt, hvad de enkelte dele af produktionen bidrager med til det samlede CO2-aftryk af et produkt. Herunder klimapåvirkningen fra den elektricitet maskinerne bruger, transportudledninger og fremstilling af råvarer, samt for meget produktionsspild, der vil være på det færdige produkt.

Dermed kan vi give kunden en dokumenteret beregning på CO2 aftrykket for at kunne imødekomme CSRD-kravene.

Anders Johnsen, Head of R&D and Technology i Carmo

Dokumenteret CO2-reduktion på 28% på Carmo SuperValveTM

Udover at dokumentere det endelige miljøaftryk på et produkt, spiller beregningsværktøjet en afgørende rolle i produktudviklingen i samspil med kunden.

– Med det nye værktøj kan vi komme med kvalificerede design- og forbedringsforslag til vores kunder på et dataunderbygget grundlag, fordi vi kan simulere ændringerne ved hjælp af CO2-beregner-metoden.

– Det giver os de bedste betingelser for sammen med kunden at udvikle præcis den løsning, kunden har brug for. Hertil bruger vi det også til at dokumentere effekten af redesign og produktionsændringer af produkter i vores eksisterende sortiment.

Anders Johnsen, Head of R&D and Technology i Carmo

Som eksempel på dette fremhæver Anders Johnsen Carmos produkt Carmo SuperValveTM, der er en unik drejeventil til urinposer. Med udgangspunkt i brugerfeedback videreudviklede Anders og hans team det oprindelige design og produktionsmetoden på ventilen, så den passer bedre til kundernes behov. Samtidig opnåede man en CO2-reduktion på 28% i forhold til traditionelt fremstillede drejeventiler. Det svarer til 13,3 kilo undgåede CO2-udledninger for hver 1000 produceret ventil. Det har man kunnet dokumentere gennem CO2-beregninger foretaget af Viegand Maagøe.

– Nu kan drejeventilen åbne op til 180 grader i stedet for de oprindelige 90 grader. Det gør, at produktet er mere brugervenligt og fylder mindre i både åben og lukket tilstand. CO2-reduktionen er opnået gennem en effektivisering af produktionen, hvor ventilen produceres i ét stykke på en enkelt maskine samt af mindre materiale end i en traditionelt fremstillet drejeventil.

Anders Johnsen, Head of R&D and Technology i Carmo

Mød os på Compamed

Når Carmo udstiller på Compamed i Düsseldorf – den førende messe for leverandører af komponenter til medicoindustrien d. 13.-16. november, vil Carmos carbon footprint calculator og Carmo SuperValveTM være i fokus. Her kan du se den redesignede version af drejeventilen og få mulighed for at høre om de nye ESG-initiativer fra Carmos medarbejdere på standen.

Carmo udstiller på Pavilion of Denmark, i hal 8B, stand nr. E20.

Carmo-medarbejdere på Compamed:

  • Ole Schak Nielsen, VP, Sales & Marketing
  • Anders Johnsen, Head of R&D and Technology
  • Malene Warhøi-Rasmussen, Key Account Manager for Medical Components
  • Dennis Petersen, Senior Project Manager

Kontakt os for mere information

Ønsker du at vide mere om Carmo carbon footprint calculator, Carmo SuperValveTM eller Carmos øvrige produkter, så kontakt os venligst ved at benytte vores kontaktformular på www.carmo/kontakt eller ring på 4912 2100.

Author: Ole Eldar Andersen