Carmo surplus material is turned into designer bags
 

Carmo overskudsmateriale bliver til designertasker

Vi har indgået en ny samarbejdsaftale med den svenske taskeproducent Hinza, som hvert år vil omdanne 10 tons af vores overskudsplast til designertasker.

Fremover vil op til ti 10 tons af vores overskudsplast tage en kort tur over sundet fra Carmo til Hinza i Perstorp i Sverige. Her vil plastmaterialet blive omdannet til slidstærke og moderigtige designertasker.

Materialerne stammer fra Carmos produktion of komponenter til medicoindustrien, og er derfor af den allerhøjeste kvalitet. Af samme grund forventer man, at taskerne vil kunne holde resten af livet. Hvis man alligevel ønsker at skille sig af med tasken, kan plasten smeltes om og genbruges på ny, og man kan dermed tilføje endnu en livscyklus til overskudsmaterialet.

Der bruges ca. 0,61 kg PP-overskudsplast pr. taske. Benytter Hinza de forventede ti tons plast om året, vil genbruget svare til en besparelse på ca. 22,000 kg udledt CO2 i forhold til, hvis materialet var blevet brændt som småt brændbart.

Et perfekt match

Da man hos Hinza besluttede, at den nye kollektion skulle bestå af genbrugsplast, satte man jagten ind på den rette leverandør. Det viste sig dog svært at finde et genbrugsmateriale, der opfyldte produktkravene og som kunne leveres i tilstrækkelige mængder inden for kort geografisk afstand. Til dette formål hyrede man derfor Orbit Supply Chain AB, en svensk virksomhed specialiseret i at levere genanvendt plastmateriale.

– Med plasten fra Carmo er vi i stand til at forsyne Hinza med et genbrugsmateriale, der kan bruges op til 100 procent i deres seneste produkt, og som samtidig giver både Carmo og Hinza fuld sporbarhed.

Carl Påhlman, CEO i Orbit Supply Chain AB

Læs mere på Orbit Supply Chain AB’s hjemmeside (på svensk)

Samarbejdet med Hinza passer derfor perfekt ind i vores rejse mod at opfylde de ambitiøse bæredygtighedsmål under Science Based Targets, som vi forpligtede os til i 2021.

– Carmo stræber altid efter at reducere produktionsspild. Det er en del af vores DNA og tæt forbundet med vores forpligtelse til at forbedre vores klimaaftryk. Når plastikaffald er uundgåeligt, er det vores ansvar at sørge for, at plastikken får nyt liv – i dette tilfælde i  alsidige, holdbare Hinza-tasker. Vi er meget glade for projektet med Hinza og håber, at vi kan finde lignende projekter for andre dele af vores produktionsaffald i fremtiden.

Claus Steenstrup Ishøy, CEO i Carmo

– Brug af genbrugsmaterialer sparer både ressourcer og energi og er i tråd med Hinzas ambition om at skære ned på brugen af ny, olieudvundet plast. Samarbejdet med Carmo er et perfekt fit for begge parter.

Karin Bachstätter, CEO i Hinza AB

Hinzas tasker er en ikonisk taske fra 1950erne. Den nye model fremstillet i genbrugsplast kan købes online på Hinzas website og på andre internationale webshops.

Se mere på Hinza’s website

Author: Ole Eldar Andersen