Keofitt

Interview med CEO og ejer Henrik Salomon, Keofitt A/S

Vores underleverandører skal mestre den nyeste teknologi

Keofitt A/S lever af at skabe innovative produkter af høj kvalitet, og derfor er det vigtigt, at deres underleverandører er førende i viden om banebrydende teknologi. Det er tilfældet med Carmo, og derfor blev de bedt om at udvikle en komponent til et prisnomineret produkt.

Keofitt sampling valve used for taking samples in Brewery
Birthe Skands demonstrerer, hvordan man benytter den nye steriliserbare plastventil til at tage prøver i et bryggeri.

I 2009 fik Henrik Salomon, ejer af Keofitt A/S, patenteret en ide. Hans mål var at løse et velkendt problem i fødevareindustrien, så producenter kan udtage og gemme prøver med væske på en hygiejnisk og simple facon.

Den innovative løsning var en prøvepose, der kan steriliseres på stedet ved at benytte damp. Keofitt A/S stødte dog på et problem, da det viste sig, at et afgørende plastkomponent ikke var tilgængelig i en version, der kunne holde til det høje tryk fra dampen. Derfor kontaktede de Carmo, der allerede havde et partnerskab med en anden af deres underleverandører, Medicologic.

“Fra det første møde var vi meget tilfredse med Carmos evner til at sætte sig ind i de problemstillinger, vi stod med på trods af, at de ikke havde mulighed for at kende til dem på forhånd, da komponentet ganske simpelt ikke eksisterede. Deres engagement og nysgerrighed var helt afgørende.”

– Henrik Salomon, Keofitt A/S

En anden afgørende faktor i at Carmo fik opgaven at udvikle komponentet, var deres evne til at være opdateret med banebrydende teknologi.

“Vi er dybt afhængige af, at vores underleverandører er på forkant og mestrer den nyeste teknologi. Ellers er de simpelthen ikke i stand til at leve op til vores krav, når det kommer til innovation, hvilket er ekstremt vigtigt, hvis du ligesom os ønsker markedslederskab”, forklarer Keofitt-ejeren.

Keofitt sampling valve used for taking samples in Brewery
Nærbillede af Keofitts ventil, der kan steriliseres med damp. Ventilen er udviklet af Carmo og Medicologic

“Med Carmo får du fornemmelsen af, at hele organisationen er interesseret og involveret, ligegyldigt hvornår du kontakter dem. Du får ikke et bedrevidende svar, der godt kunne have været et andet, hvis du havde talt med en anden”

– Henrik Salomon, Keofitt A/S

Efter et år med adskillige møder og omfattende kommunikation imellem de to virksomheder, var produktet klar til at blive lanceret. Gennem hele processen har Henrik Salomon følt, at han var på sikker grund og i tæt kontakt med nøglepersonerne, der var ansvarlige for produktudviklingen.

Kontinuiteten og sikkerheden i kontakten med Carmo, er nogle af de vigtigste faktorer, hvorfor Keofitt A/S ser frem til at fortsætte og udvikle det tætte samarbejde i fremtiden.

“Vi er en ret lille organisation med mange jern i ilden, og vi udliciterer en del. Derfor er det vigtigt for os at have et tæt samarbejde med vores underleverandører, som vi anser for en integreret del af vores forretning. Det kræver en høj grad af intimitet og loyalitet, som jeg altid føler er til stede i vores samarbejde med Carmo”, siger Henrik Salomon.

Selvom samarbejdet mellem Carmo og Keofitt er relativt nyt har det allerede betalt sig. Keofitts løsning for at samle og transportere væskeprøver var nomineret til en innovationspris ved den halvårlige Food Tech Conference, der fandt sted i Herning i november 2012.